Sigur ca atunci cand sunt insarcinate multe femei incep sa isi faca tot felul de planuri referitoare la cum va decurge sarcina. In acest caz, ele incep sa faca astfel incat sa afle cat mai multe despre sarcina. Si astffel, intreaba unele persoane si mai apoi primesc rapsunsurile pe masura.

Exista numeroase mituri false referitoare la sarcina in care unele femei cred. Din acest motiv, m-am gandit sa va prezint cateva dintre miturile partial adevarate de care intr-adevar trebuie sa tineti cont. Iata-le:

Pisica

Probabil ca stiati ca dupa ce ati ramas insarcinata nu mai trebuie sa aveti o pisica. Pisicile pot fi purtatoare de toxoplasmoza, care poate afecta bebelusul nenascut. Daca aveti o pisica, medicul va poate testa pentru a stabili daca ati mai fost infectata in trecut. Puteti testa si pisica pentru a detecta prezenta parazitului care provoaca boala; de asemenea, ca masura de siguranta purtati manusi atunci cand ii curatati tava de nisip (sau rugati pe altcineva sa faca asta). Dar este perfect in regula sa luati pisica in poala si sa o mangaiati. Toxoplasmoza se poate transmite si prin solul de gradina care a fost contaminat cu fecale de pisica, sau prin carnea insuficient preparata termic.

Cafeaua

De asemenea, persoanele consumatoare de cafea trebuie sa stie ca aceste lucruri trebuie sa fie eliminate din obiceiuri. Mai exact, daca pana acum incepeati dimineata cu o cafea ar fi bine sa nu o mai faceti. Cafeina va ridica pulsul si tensiunea si poate traversa placenta. Studiile arata si ca daca beti mai mult de trei cesti pe zi creste riscul de avort spontan, travaliu prematur si greutate redusa a bebelusului la nastere.

Asadar, trebuie sa aveti grija deoarece aceste mituri sunt cu adevart adevarate si nu ar trebui sa le puneti la incercare deoarece astfel puneti la incercare viata copilului dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *