Astazi continui ciclul povestilor tragicomice ale unor oameni care, incerc sa ajute, au avut mai mult de suferit.

Dorind sa investigheze delictele despre care se spuneau ca au loc intr-o companie care se ocupa de cresterea vacilor din Colorado, activista pentru drepturile animalelor Taylor Radig s-a angajat temporar pentru a lucra alaturi de fermieri. Aceasta a petrecut urmatoarele trei luni filmand ore intregi cum angajatii abuzau in mod frecvent animalele.

Aceasta a oferit filmarile biroului serifului, si din moment ce e greu sa contrazici o cantitate de filmari a la Martin Scorsese sau Peter Jackson care prezinta vacute fiind „trase violent de picioare, urechi si cozi, lovite, aruncate, izbite si intoarse”, aurotitatile au cazut de acord ca acest caz era unul destul de usor de rezolvat, acuzandu-i pe mai multi angajati de cruzime contra animalelor.

Bat pariu ca nu puteti ghici cine a mai fost acuzat de cruzime contra animalelor. Persoana a fost chiar Radig, in cazul in care nu suportati suspansul.

Vedeti voi, in unele state, o lege de relatare obligatorie mentioneaza cat de repede o persoana trebuie sa raporteze abuzul contra animalelor dupa ce au observat evenimentul. Biroul serifului din comitatul Weld a determinat ca, din moment ce Radig a petrecut luni intregi permitand abuzului sa continue, cat a filmat destule incat sa aiba un caz solid contra companiei, aceasta nu era mai putin vinovata decat cei care ii filmasera realizand abuzul.

Acum, bazandu-va pe ceea ce v-am spus, probabil presupuneti ca statul Colorado este unul dintre acestea cu o lege de relatare obligatorie. Pai, nu este. Investigatia lui Radig nu a incalcat nicio lege, totusi, s-a trezit laolalta cu cei pe care ii filmasera descarcandu-si furia pe micutii vitei.  Biroul ofiterului a promis ca se va ocupa cat mai discret de caz pentru ca apoi sa-i afiseze fata peste tot in mass media si Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.