Indiferent ca au decis sa traiasca in acest fel din cauza faptului ca au fost exclusi de societate, au fost limitati de altii sau pur si simplu asa au decis ei singuri, exista oameni care au petrecut foarte mult timp singuri, numai cu ei insisi. Fie ca sunt prizonieri sau pustinici, povestile lor sunt uneori tragice si convingatoare.

Cum  e sa traiesti izolat?

John Bigg- in anul 1649, la sfarsitul Razboiului Civil din Anglia, Oliver Cromwell a luat controlul asupra parlamentului Angliei si s-a grabit sa il judece pe Charles I pentru tradare. Un magistrat englez, Simon Mayne a devenit unul din judecatorii lui Charles. Functionarul lui Mayne, John Bigg, se credea ca va fi cel care se va ocupa de executia lui Charles, starnindu-se un scandal foarte mare. Indiferent ca ar fi fost unul din calaii lui Charles, John Bigg a ales o moarte metaforica la scurt timp. In momentul in care monarhia a fost restaurata in anul 1660, Mayne a fost judecat si gasit vinovat, murind in Turnul Londrei. Poate din cauza sentimentului de frica, Bigg a decis sa traiasca intr-o incapere la subsolul casei lui Mayne pentru restul vietii sale.

Dorothy Paget- Proprietara de cai de curse, Dorothy paget, a fost un calaret desavarsit in tineretea ei, insa pe masura ce timpul a trecut, aceasta a inceput sa ia foarte mult in greutate. Cu o greutate de pana la 127 kg si fumatul a peste 100 de tigari pe zi, Paget a ajuns sa arate de doua ori mai batrana decat varsta reala care o avea. Usor de inteles, aceasta a ramas singura pentru toata viata sa. Atunci cand l-a felicitat pe Golden Miller pentru castigarea unui concurs de echitatie, au luat nastere o serie de glume, sustinandu-se ca acesta a fost singurul barbat pe care Paget l-a sarutat in toata viata sa. Din aceasta cauza, Paget a inceput sa sufere din cauza rusinii: obisnuia sa se inchida in toalete pana cand lumea pleca acasa, iar atunci cand calatorea cu trenul inchiria un compartiment intreg, pentru a-si asigura intimitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.