Cu totii traim o poveste de dragoste sau chiar mai multe. Insa nu reusim cu totii sa ramanem in istorie cu amorul nostru. Iata cateva romante care au rezistat testului timpului, in ciuda secolelor sau a faptului ca nici nu au existat cu adevarat, facand doar parte din literatura.

Cea mai faimoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor este de departe cea dintre Romeo si Julieta, personajele din tragedia cu acelasi nume de William Shakespeare. Povestea a doi adolescenti provenind din familii rivale care se indragostesc la prima vedere si apoi se casatoresc, devin un simbol al iubirii complete si dedicate, riscand totul pentru sentimentele lor. In ciuda faptului ca un om care se sinucide din dragoste nu este privit cu ochi buni, talentul lui Shakespeare a transformat acest gest nesabuit unul care a ajuns sa reprezinte de-a lungul secolelor un gest de dragoste eterna, ambii sfarsind tragic in finalul operei literare, iar gestul lor face ca dele doua familii sa incheie rivalitatea.

Adevarata poveste de dragoste dintre Marc Antoniu si Cleopatra este una dintre cele mai memorabile, intrigante si memorabile din toate timpurile. Povestea acestor doua personaje istorice a fost spusa de-a lungul mileniilor (idila lor a avut loc inainte de Hristos) in diferite piese de teatru (inclusiv de catre Shakespeare) sau alte opere literare sau filme, fiind considerata o poveste de dragoste adevarata. Indragostindu-se la prima vedere, desi Cleopatra avea deja o legatura amoroasa cu generalul roman Iulius Cezar, acestia si-au unit destinele intr-un final, facand Egiptul din nou un stat puternic in lume. Se spune ca acesta a aflat un zvon care mentiona ca Cleopatra murise si simtind ca nu mai poate trai fara ea, se taie cu sabia si moare, insa nu inainte ca soldatii lui sa afle adevarul si sa-l duca in bratele reginei Egiptului, unde moare. La randul ei, suferind din dragoste si nevrand sa fie capturata de romani, Cleopatra se sinucide lasand o vipera sa o muste. Cei doi iubiti au fost ingropati impreuna pe malul Mediteranei.

Povestita in „Iliada” lui Homer, Elena din Troia si Razboiul troian reprezinta una dintre cele mai cunoscute legende grecesti, combinand adevarul cu fictiunea. Elena din Troia era considerata o frumusete rara. Aceasta era maritata cu Menelaus, regele Spartei. Paris, fiul regelui Priam din Troia s-a indragostit de aceasta si a rapit-o, ducand-o in regatul sau. Grecii au organizat o armata puternica, condusa de fratele lui Menelaus, Agamemnon, pentru a o aduce inapoi. Dupa cum stiti, Troia a fost distrusa, iar Elena inapoiata Spartei, unde a trait fericita cu Menelaus pentru tot restul vietii.

Desi era o casatorie aranjata, Napoleon, atunci in varsta de 26 de ani, s-a indragostit de Josephine, o femeie mai in varsta, foarte bogata si cu adevarat remarcabila. Desi au fost amandoi infideli, pasiunea lor arzatoare pentru celalalt ii facea sa se intoarca mereu unul la celalalt. Aveau sa se desparta intr-un final, cand Josephine nu i-a putut oferi ceea ce dorea Napoleon: un mostenitor. Nu toate povestile de dragoste trebuie sa se termine prin moartea cuiva.

Romanul lui Margaret Mitchell, „Pe aripile vantului”, este considerat unul dintre cele mai bune din literatura, prezentand viata eroinei, Scarlett O’Hara luptandu-se cu sentimentele sale si decaderea Vechiului Sud din cauza Razboiului Civil. Fiind mereu in contratimp, Scarlett si Rhett Butler niciodata nu par sa fie pe aceeasi lungime de unda. Eroina nu se poate hotari intre barbatul care o iubeste cu adevarat, Rhett (desi niciunul nu stie asta) si barbatul pe care crede ea ca-l iubeste, Ashley Wilkes. Cand intr-un final isi da seama de sentimenele pentru Rhett, acesta se hotareste deja sa plece. Oferindu-ne speranta ca daca luptam pentru ceea ce vrem, vom reusi sa si obtinem, Scarlett incheie romanul cu celebrul citat: „Maine este o noua zi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.