Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni ai Evului Mediu, datorita previziunilor sale controversate, pe care unii le considera coincidenta interpretabile, in timp ce altii considera ca au fost inspirate de catre o serie de puteri supranaturale, anuntand evenimente importante din istoria lumii. Acesta a publicat in 1555 cartea „Profetiile”, publicul fiind fascinat de catre catrene sale, oamenii interpretandu-le si raportandu-se la evenimentele majore pe care le-au trait.

Dintre toate, cea mai cunosucta este profetia referitoare la marele incendiu care a distrus orasul Londra in anul 1666, fiind considerata mult prea exact pentru a putea fi ignorata, tinand cont ca acesta facuse referire la acest lucru. Cuvintele sale au fost: „Londrei i se va cere tribut de sange nevinovat, ars in focul din anul 66”. Intr-adevar, incendiul avea sa distruga casele a 70.000 de oameni, din totalul de 80.000 care se aflau atunci in oras.

Un alt catren ar fi anuntat venirea la putere a lui Hitler, conflictul cu U.R.S.S.-ul, precum si instalarea socialismului in Europa de Est: „In adancurile Europei de Vest / Un copil se va naste din oameni sarmani / Cu vorba lui priceputa va seduce masele de oameni / Iar faima se va intinde pana-n Est”.

Nostradamus ar fi prevestit si celebrul atac terorist de pe 11 septembrie 2001: „Focul vulcanic din centrul pamantului va cauza cutremure in noul oras. Doua mari pietre vor duce razboi pentru mult timp. Apoi Arethusa va inrosi un nou rau.” „Noul oras” se refera, evident, la New York („Noul York”), cele doua pietre sunt islamul si crestinismul, iar turnurile gemene World Trade Center sunt prezentate ca fiind „centrul pamantului”.

O alte previziune care se remarca este cea a prevestirii Revolutiei Franceze din 1789: „Cantece, incantatii si cereri se inalta din pieptul sclavilor inrobiti, printese si lorzi sunt tinuti captivi in inchisori (…) Marele zid va cadea, regele va fi executat (…) Garzile vor inota in sange, in apropierea raului Sena pamantul va fi insangerat.” Revolta sangeroasa din Franta a pornit ca rebeliune contra aristocratiei, acestia fiind arestati si executati prin decapitate. Inchisoarea Bastilia a fost distrusa de multimea furioasa, iar regele Ludovic al XVI-lea a fost executat la patru ani de la inceperea revolutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *