Bazele unei relatii se pun printr-o comunicare buna. Pentru o functionalitate buna a relatiei este esential sa stiti sa comunicati cu partenerul. De multe ori se intampla ca unul dintre parteneri sa fie comunicativ insa celalalt sa nu fie asa. Bineinteles, discutiile si problemele incep pentru ca nici o relatie nu poate functiona daca nu exista comunicare intre parteneri.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci partenerul sa comunice:

  • In primul rand este foarte important sa abordezi o discutie dintr-un unghi potrivit. Exista multe persoane care nu stiu sa puna problema si incep sa se certe. Mai apoi isi reproseaza unul celuilalt ca nu stiu sa se asculte. Sigur, acest lucru nu poate sa duca in alta parte decat la deteriorarea relatiei. O relatie nu poate functiona pe baza de certuri si de reprosuri in loc de comunicare.
  • In al doilea rand este important sa incepi discutia la locul si momentul potrivit. Nu incepe niciodata o discutie in momentul in care nu te poti auzi foarte bine cu partenerul sau intr-un moment in care el nu se simte prea bine si nu poate incepe o conversatie.
  • Pentru a alege un moment potrivit pentru o discutie serioasa trebuie sa alegeti momentul in timpul unei plimbari de exemplu. Amandoi trebuie sa fiti relaxati, calmi si dispusi sa incepeti o anumita discutie. Astfel veti sti cum sa puneti problema pentru a rezolva lucrurl care va poate deteriora relatia.
  • Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont este faptul ca o persoana care zambeste si este bine dispusa ii mobilizeaza si pe cei din jur. Mai exact, daca vei sti sa vorbesti cu zambetul pe buze si sa pui problema asa cum trebuie cu siguranta vei reusi sa stabilizezi o buna relationare intre tine si partenerul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *