Nu, din pacate acesta nu este un craniu de unicorn, insa este probabil cel mai apropiat lucru pe care-l vei vedea asemanator cu un unicorn, in afara de costumarea unui ponei. Este adevarat, insa, si a apartinut unei ciute din Slovenia.

Diformitatile coarnelor sunt destul de comune in randul cerbilor, si, desi exista o multime de posibilitati variate pentru aceste anomalii de dezvoltare, majoritatea, se presupune, apar ca urmare a ranilor .Acesta ar putea sa fie o lovitura in craniul unui caprior, ca urmare a unei lupte.

Anormalitatile coarnelor apar in toate formele si marimile, insa acest exemplu este complet neobisnuit. Atat de mult, incat, a atras interesul biologului Bostjan Pokorny, care nu a mai vazut pana acum asa ceva.

In mod normal, a declarat acesta pentru „National Geographic”, coarnele cerbilor sunt simetrice si cresc din doua zone diferite, insa acest cerb pare sa fi avut coarnele unite. Nu este neobisnuit sa vezi un cerb cu un singur corn, pentru ca pot fi pierdute in mai multe feluri. Acest cerb este, insa, diferite, deoarece avea o diformitate rare, care probabil ca a aparut ca urmare a unei rani timpurii, in perioada de dezvoltare.

Sa ai un singur corn pare sa fie un dezavantaj din moment ce cerbii se lupta unii cu ceilalti si atrag femelele cu aceste structuri in timpul perioadei de imperechere, insa acest animal a ajuns la o varsta inaintata si avea mai mult decat greutatea necesara atunci cand a murit. Potrivit lui Pokorny, acest lucru s-a datorat faptului ca sezonul de imperechere se bazeaza, in mare, pe varsta masculului si a marimii corpului, asa ca nu ar fi avut nevoie de un set impresiv de coarne.

In timpul primaverii, coarnele in crestere sunt acoperite cu un puf si sunt facute dintr-un tesut mai moale, in aceasta perioada fiind foarte sensibili la rani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *