Alegerea mediului in care vrei sa traiesti, adica la tara sau la oras, difera de la persoana la persoana. Unii prefera linistea si comunitatea inchegata a satului, in timp ce unii prefera zgomotul si agitatia tipica orasului.
Un avantaj al satului il reprezinta aerul curat. Aflandu-se la ceva distanta de oras, poluarea de la fabrici si uzine nu este la fel de puternica in aceste zone, scazand pe masura ce na indepartam de oras. Intr-o localitate din Peru, de exemplu, 99 din 100 de copii au depasit limita de plumb in organism considerata in regula de catre specialisti, in timp ce daca iti pui hainele la uscat intr-o localitate din China, ai sanse mai mari sa se innegreasca acestea pana sa apuce sa se usuce – si nici macar nu e o exagerare.
Pe de alta parte, satul nu ofera prea multe forme de divertisment si de petrecere a timpului liber, locuitorii fiind adesea foarte ocupati cu munca la camp etc, lasandu-le doar seara libera, cand sunt prea obositi pentru distractie, mai ales ca a doua zi trebuie sa lucreze si duminica, zi in care se merge la biserica. Tinerii merg la caminul cultural unde se organizeaza o discoteca in weekend, insa nu exista o varietate in muzica – sunt sanse foarte mari sa auzi manele, si sanse cam inexistente sa asculti muzica rock sau dubstep.
Orasul, pe masura ce este mai mare, iti ofera mai multe oportunitati de distractie si recreere, de la parcuri, pana la muzee, teatre, diferite tipuri de cluburi si puburi, opera, parcuri de distractii si parcuri de aventura, locuri special amenajate in oras pentru a atrage lumea.
Pe de alta parte, infractionalitatea este mult mai ridicata la oras, decat la sat, ceea ce inseamna ca ai sanse mai mari sa fii atacat de cineva seara pe o strada din oras, decat pe o ulita din sat.