Satisfactia cu munca se resimte si inafara orelor de lucru. Fericirea unui individ este data atat de aspecte din viata personala cat si de aspecte ce tin de viata profesionala. Daca pe plan personal un angajat a obtinut tot ce si-a dorit, daca munca nu ii aduce nici o satisfactie, atunci acesta nu va putea afirma ca este fericit pe deplin. In cazul angajatilor activ neimplicati, locul de munca nu se va regasi printre principalele surse de fericire. Intrebandu-i cat din fericirea lor este atribuita locului de munca, cei de la Gallup Consulting au descoperit ca 45% dintre angajatii implicati au raspuns ca locul de munca le aduce o buna parte din fericirea resimtita de zi cu zi. In ceea ce priveste angajatii activ neimplicati, doar 8% dintre acestia au raspuns asemenea celor 45% dintre angajatii implicati, indicand faptul ca fericirea lor nu se afla in conexiune cu locul de munca.

Viata noastra profesionala ne afecteaza relatiile cu prietenii si familia intr-un mod pozitiv sau negativ. Cand vine vorba despre stresul acumulat la locul de munca, felul in care il controlam in timpul nostru liber va decide daca vom lasa ca problemele profesionale sa ne afecteze viata personala. Cei de la Gallup Consulting au chestionat un numar de angajati pentru a afla daca stresul de la serviciu i-a facut sa se comporte intr-un mod nepotrivit cu membrii familiei sau prietenii. Din cei chestionati, 54% din angajatii activ neimplicati au raspuns afirmativ la aceasta intrebare, pe cand doar 17% din angajatii implicati au oferit acelasi raspuns. Lipsa de implicare a angajatilor ajunge sa devina o problema si inafara ariei profesionale, afectandu-le si parti ale vietii profesionale.

Implicarea angajatilor este una dintre cele mai importante chestiuni pe care o companie trebuie sa o aiba in vedere. Indiferent de tipul angajatului, compania trebuie sa verifice constant ca acesta sa fie dispus sa lucreze la adevaratul sau potential. Pentru a face acest lucru, managerii si angajatii trebuie sa lucreze impreuna pentru a stabili de ce este nevoie in cadrul locului de munca si unde trebuie sa se investeasca pentru a se rectifica eventualele nemultumiri provenite din ambele parti.

Un comentariu la „Satisfactia la locul de munca

  1. munca trebuie sa fie o satisfactie din mai multe puncte de vedere, de la financiar, educational, social si pana la psihologic. mereu trebuie sa ne pliem pe ce ne motiveaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.