Seif DisneySeif Disney

Filmele animate ale companiei Walt Disney Company sunt printre cele mai cunoscute si iubite ale tuturor timpurilor. Aceste productii clasice, fara varsta sunt prezentate copiilor de catre parintii care au vazut originalele si s-au indragostit de ele, copii fiind si ei atunci. Vanzarile si inchirierile DVD-urilor si Blu-ray-urilor sunt, adesea, mari, mai ales intr-o piata in care, in general, vanzarile si inchirierile lansarilor video scad. Totusi, sa gasesti filme Disney pe DVD sau Blu-Ray nu e mereu un lucru usor.

Istoria seifului Disney

„Alba ca Zapada si cei sapte pitici” a fost lansat in cinematografe in 1937, bucurandu-se de succes comercial si critic. In incercarea de a incasa bani in dificila perioada a celui de-al Doilea Razboi Mondial, compania a relansat filmul in cinematografe in 1944. Succesul acestei afaceri avea sa duca la ideea de a relansa filmele la fiecare sapte – zece ani. Procesul acesta a continut pana inclusiv in anii 1980, cand piata lansarilor video in crestere a oferit o noua lampa de lansare pentru filmele Disney. Odata cu lansarea productiei „Frumoasa adormita” pe VHS in 1986, Disney s-a reorientat de la lansarile in cinematografe catre lansarile pe video. Pe masura ce lansarile pe video au evoluat de la VHS catre DVD si acum catre Blu-ray, Disney a cautat sa reproduca strategia prin limitarea perioadei in care filmele sunt disponibile pentru vanzare sau inchirieri, pastrandu-le intr-un program al relansarilor.

Ce se afla in seiful Disney

Filmele care sunt incluse in seif sunt acelea care sunt considerare clasice. Printre acestea se numara: „Alba ca Zapada si cei sapte pitici”, „Pinocchio”, „Fantasia”, „Dumbo”, „Bambi”, „Cenusareasa”, „Peter Pan”, „Doamna si vagabontul”, „Frumoasa adormita”, „101 dalmatieni”, „Cartea junglei”, „Vulpea si cainele”, „Mica sirena”, „Frumoasa si Bestia”, „Aladdin” si „Regele leu”. Filmele Pixar, precum cele din seria „Toy Story” si „Cautandu-l pe Nemo” nu fac parte din programul seifului.

Succesul

Cand un film Disney intra in seif, inseamna ca nu se va mai gasi in comert timp de multi ani. Totusi, datorita faptului ca aceste productii sunt considerare clasice, exista mereu cerere pentru acestea, mai ales ca parintii vor sa prezinte filmele copiilor la o varsta frageda. De aceea, cand un film nu este disponibil pentru o perioada de timp, cererea pentru el creste. Pe de alta parte, ca urmare a pirateriei online, multi oameni aleg sa nu mai cumpere lansarea originala, in fata descarcarilor ilegale … gratuite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *