In lumea de azi cautatul iubirii se afla la doar un click sau like distanta, tot mai multi oameni alegand sa incerce aceasta metoda virtuala de a intalni pe cineva. Potrivit Consumer Affairs exista in jur de 1000 de situri de intalniri, fiecare determinat sa te ajute sa-ti gasesti „iubirea vietii”. Majoritatea proceselor de „combinare” de pe aceste situri iti cer sa completezi un chestionar elaborat de compatibiltiate; depinzand de raspunsurile tale, poti sa gasesti femei/barbati singure/singuri care cauta prietenii, sex sau relatii serioase.

In prezent a devenit un lucru comun sa cunosti pe cineva nou mult mai usor, indiferent de varsta, gen, rasa sau statut financiar. Celebra revista „Forbes” a declarat ca 11% dintre adultii americani folosesc o varietate de situri de intalniri online pentru a gasi pe cineva cu care sa iasa in oras sau cu care sa inceapa o relatie serioasa. Surprinzator este faptul ca numarul era de doar 3% in 2008 – un salt cam mare, nu-i asa?

Statistici:

  • Un articum de pe comScore declara in iulie 2013 ca 65% dintre persoanele care folosesc serviciile de dating online pentru o potentiala intalnire sau relatie serioasa folosesc pc-ul, restul de 35% folosind telefoanele mobile. Doar un un an mai tarizu, in iulie 2014, numarul celor care folosesc telefonul pentru aceste situri a crescut la 60%, numarul celor care folosesc calculatorul sau laptopul coborand la 40%.
  • Oameni din diferite grupe de varsta gasesc folositor dating-ul online, 1 din 5 adulti cu varsta intre 25 si 34 folosindu-l, aceasta fiind grupa de varsta care utilizeaza serviciile acestea cel mai des: 22%, grupa 35 – 44 fiind destul de aproape cu 17%. Cela mai mici rezultate le-au obtinut grupele 55 – 64 cu 6% si cei de peste 65% cu doar 3%, potrivit Pew Internet Center in 2013.
  • IBISWorld in 2014 a oferit cifre mai mari pentru toate grupele de varsta. 33.3% pentru grupa 25 – 34, 25.8% pentru grupa 35 – 44, rezultatele pentru grupa 55 – 64 fiind de 9.1%, in timp ce cele pentru grupa de peste 65 ajungand la 4.5%.

Un comentariu la „Serviciile de intalniri online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *