Tehnologie

Smatphone-ul pentru bunica

Multi oameni in varsta se simt singuri, mai ales in era aceasta digitala in care traim, unde toata lumea este conectata la smartphone-uri si tablete. Dar, cum ar arata lumea daca ar exista smartphone-uri special realizate pentru batrani, care sa ii ajute sa pastreze legatura cu cei dragi si cu prietenii? Ei bine, Doro este pe cale sa lanseze ultima gama de telefoane inteligente, special create pentru oamenii mai in varsta.

Doro Liberto 825

Doro Liberto 825 se va lansa cat de curand, potrivit website-ului oficial al companiei suedeze, care doreste sa ofere o versiune mai simpla a unui smartphone, cum ar fi iPhone-ul. „Este primul smartphone de acest gen, fiind o alegere perfecta pentru utilizatorii care nu au mai lucrat cu asemenea gadget-uri, fiind un telefon cu un meniu mai usor si mai intuitiv”- declara compania. Doro are deja o serie de telefoane lansate, printre care Doro 820 mini-cu un pret de 228 dolari.

Spre deosebire de iPhone- care are numai un buton fizic, smartphone-urile Doro au trei butoane suficient de mari, care sunt mai usor de utilizat pentru persoanele cu mobilitate mai redusa a mainilor.

De asemenea, in loc de a afisa o lista cu contactele din agenda, Doro arata fotografiile persoanelor- care pot fi apasate destul de usor atunci cand se doreste apelarea unui prieten, dar si simboluri destul de mari pentru apeluri pierdute sau mesaje text. In timp ce alte detalii privind smartphone-ul nou nu sunt facute publice oficial, probabil ca modelul nou va avea caracteristicile lui Doro 820 mini, inclusiv un GPS, email si Google Play Store- care se gaseste numai pe dispozitivele Android.

Telefonul actual are functii specifice pentru persoanele in varsta, cum ar fi un buton de asistenta, mod de sunet puternic si aplicatii compatibile auditiv.

Cu toate acestea, exista zvonuri care sustin ca noul model Doro pentru oamenii in varsta ar putea fi utilizat mai greu, mai ales la inceput: „butoanele nu sunt finisate foarte clar, iar culorile nu sunt puternic accentuate”.

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *