In ziua de astazi, traim intr-o societate atat de tensionata incat cei mai multi dintre noi sunt mai mereu incordati si mai mereu stresati. Facem foarte multe lucruri pentru a avea un viitor cat mai bun si pentru a avea cat mai multe lucruri. Ne gandim mult la lucrurile materiale la care fiecare dintre noi viseaza  si nu ne mai gandim ca avem nevoie de momente de liniste si tacere pentru a ne scapa de lucrurile care ne incarca din punct de vedere emotional.

Locul de munca este cel mai stresant mediu conform studiile, aici fiind tot felul de oameni foarte incarcati din punct de vedere emotionati, stresati. Sigur ca dupa o zi grea de munca ne dorim sa ajungem acasa si sa facem lucruri care ne relaxeaza si ne fac bine. Ce trebuie sa facem?

In primul rand, trebuie sa tinem cont ca relaxarea cea mai mare trebuie sa se produca la domiciliu deoarece acesta este un mediu foarte favorabil unor asemenea activitati. Iata ce poti sa faci pentru a te relaxa si pentru a te descarca din punct de vedere emotional:

Respiratia

Respiratia si controlarea ei ne calmeaza mult mai mult decat probabil ca va imaginati. Ati observat ca in momentul in care sunteti prea stresat sau prea enervat sunteti tentati sa respirati foarte greu. Ce trebuie sa facem in acest caz?

Incercati sa respirati adanc timp de 3 secunde, sa umpleti plamanii cu oxigen proaspat pentru 5 secunde si mai apoi sa expirati treptat si sa nu scoateti tot aerul din piept odata. Se pare ca acest exercitiu va va ajuta foarte mult sa va controlati nervii si saa va relaxati. Asadar, este o metode perfecta pentru a te relaxa acasa, fara sa ai consturi suplimentare.

Masaj

Sigur ca dupa ce ajungi de la munca si ai avut o zi groaznica nu iti doresti decat sa te itninzi in pat, iar daca partenerul se ofera sa iti faca un masaj este perfect. Se pare ca masaju leste cxea mai indicata forma pentru relaxare si pentru eliberarea stresului.

In cazul in care partenerul nu este disponibil sa iti faca un masaj cand te intorci tu de la munca, poti sa iti cumperi un fotoliu pentru masaj de pe masatto.ro. Aici veti gasi o gama foarte variata de fotolii in functie de orice buzunar si de fiecare gust.

O sedinta de 10 minute intr-un astfel de fotoliu va va face sa va simtiti minunat, ca si cum v-ati renascut si binainteles, fara pic de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.