Din cele mai vechi timpuri exista tot felul de teorii ale consipratiei care sustin ca marile puteri ale lumii incearca sa gaseasca o strategie de a reduce numarul de populatie, de exemplu, sau ca primul om care a ajuns pe Luna n-a fost primul om.

La data de 20 iulie 1969, oamenii au asistat la un eveniment uimitor; omul a ajuns pe Luna, dar cu toate acestea exista o serie de teorii care sustin ca nu Neil Armstron g a fost cel care a pus primul picior pe Luna. Oricat de ciudat ar parea, exista unii scepici care sustin ca pana si evenimentul petrecut la 11 septembrie a fost o strategie. Cine stie? Se pare ca exista un numar de teorii care s-au dovedit a fi adevarate, cu toate ca suna la fel de ridicol ca cele mentionate anterior.

Nu a existat niciun incident in Golful Tonkin

Se spune ca aici s-au luptat doua nave: una nord-americana si una vietnameza, lupta care ar fi avut loc pe data de 2-4 august 1964. Acest eveniment a dus la declansarea razboiului din Vietnam, iar statul american a fost acuzat ca ar fi vrut sa aiba o interventie in statul comunist. Cu toate acestea, in anul 2005, specialistii au analizat o serie de documente care au legatura cu cele intamplate aici, si astfel s-a ajuns la concluzia ca cel de-al doilea atac- care ar fi determinat interventia statului american- nu s-ar fi petrecut niciodata.

CIA si Operatiunea Mierla

In urma cu cateva decenii, de-a lungul anilor 1940, CIA a lansat un proiect secret prin care isi propunea sa detina controlul asupra institutiilor media importante. In urma acestui lucru, CIA a reusit sa influenteze 25 de surse de informare, printre care si Times sau New York Times. Scopul acestei infiltrari a fost acela de a inmuia mintile oamenilor de a prinde ura pe gruparile revolutionare din America Latina, cu toate ca nu aveau nimic in comun in fosta URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.