Din cele mai vechi timpuri exista tot felul de teorii ale consipratiei care sustin ca marile puteri ale lumii incearca sa gaseasca o strategie de a reduce numarul de populatie, de exemplu, sau ca primul om care a ajuns pe Luna n-a fost primul om.

La data de 20 iulie 1969, oamenii au asistat la un eveniment uimitor; omul a ajuns pe Luna, dar cu toate acestea exista o serie de teorii care sustin ca nu Neil Armstron g a fost cel care a pus primul picior pe Luna. Oricat de ciudat ar parea, exista unii scepici care sustin ca pana si evenimentul petrecut la 11 septembrie a fost o strategie. Cine stie? Se pare ca exista un numar de teorii care s-au dovedit a fi adevarate, cu toate ca suna la fel de ridicol ca cele mentionate anterior.

Nu a existat niciun incident in Golful Tonkin

Se spune ca aici s-au luptat doua nave: una nord-americana si una vietnameza, lupta care ar fi avut loc pe data de 2-4 august 1964. Acest eveniment a dus la declansarea razboiului din Vietnam, iar statul american a fost acuzat ca ar fi vrut sa aiba o interventie in statul comunist. Cu toate acestea, in anul 2005, specialistii au analizat o serie de documente care au legatura cu cele intamplate aici, si astfel s-a ajuns la concluzia ca cel de-al doilea atac- care ar fi determinat interventia statului american- nu s-ar fi petrecut niciodata.

CIA si Operatiunea Mierla

In urma cu cateva decenii, de-a lungul anilor 1940, CIA a lansat un proiect secret prin care isi propunea sa detina controlul asupra institutiilor media importante. In urma acestui lucru, CIA a reusit sa influenteze 25 de surse de informare, printre care si Times sau New York Times. Scopul acestei infiltrari a fost acela de a inmuia mintile oamenilor de a prinde ura pe gruparile revolutionare din America Latina, cu toate ca nu aveau nimic in comun in fosta URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *