Cu siguranta vi s-a intamplat sa vina noapte si chiar sa se aprpie dimineata si sa va straduiti foarte mult sa dormiti insa sa nu reusiti sa faceti acest lucru din cauza gandurile, problemele, grijile va coplesesc. Ce trebuie sa faceti in acest caz?

In primul rand, toate acestea sunt intr-un fel sau altul insomnii. Insomniile nu sunt cauzate doar de faptul ca avem un stil de viata dezordonat ca si odihna ci si alimentatia sau stilul intreg de viata contribuie la ele.

Pentru a scapa de aceste lucruri trebuie sa scpaam de anumite obiceiuri proaste care nu fac decta sa agraveze aceste lucruri. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni insomniile si pentru a reusi sa dormi sanatos si odihnitor:

  • In primul rand trebuie sa stii ca nu trebuie sa pui pret pe cantitatea somnului ci pe calitatea lui. Este posibil sa dormiti intr-o noapte 8 ore, asa cum este recomandat si sa va treziti dimineata extrme de obosit deoarece toata noaptea v-ati gandit la anumite lucruri care nu v-au dat pace sa dormiti. In shcimb, intr-o noapte in care nu ati dormit decat 4 ore este posibil sa va treziti mai odihniti decat credeti.
  • Cafeaua seraa nu trebuie sa existe in rutina ta. De multe ori bei cafea cu gandul ca mai ai si alte lucruri de facut si o consumi seara fara sa iti dai seama ce efecte poate avea ea. In primul rand trebuie sa stiti ca cafeaua actioneaza mai multe ore decat va imaginati, astfel o cana de cafea dimineata este suficienta. Asa cum cafeaua va poate fi cel mai bun prieten, va poate fi si cel mai aprig dusman.
  • Puteti sa va puneti in dormitor un generator de zgomote albe. Sunetul unui ceas de perete sau a unui ventilator spre silentios va va ajuta sa aveti un somn mult mai odihnit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.