La scurt timp dupa atacurile din 11 septembrie 2001, James Brady din New Jersey a cazut intr-o depresie oribila. Acesta fusese programat sa participe la o intalnire la World Trade Center in ziua atacurilor, si stiind ca fusese atat de aproape de o moartea violenta era mai mult decat psihicul sau putea sa suporte.

Starea sa mintala a devenit din ce in ce mai grava, pana cand Brady a ramas si fara loc de munca si fara casa, pe langa lista sa continua de „fara”. Dar soarta i-a zambit la scurt timp. Intr-o zi, in timp ce se plimba pe langa adapostul pe care-l numea acum casa, Brady a descoperit un plic nemarcat care continea 850 de dolari in bani gheata, bani care sigur nu fusesera pierduri in timpul unei tranzactii esuate de droguri.

In ciuda faptului ca era fara niciun ban atunci, Brady a facut lucrul care trebuia si a predat banii unui departament local de politie. Insa, cand nimeni nu a venit sa-i ridica (aproape sigur nu pentru ca erau bani care trebuiau folositi in lumea drogurilor, la urma urmei), politia ii i-a oferit lui Brady pentru fapta sa buna. Bravo, karma! Uneori, mai merge si bine!

In luna octombrie a acelui an, Brady traia intr-o locuinta sociala si urmarea tratamentul pentru depresie, pastrandu-se sanatos datorita asigurarii de sanatate. Incet, incepea sa-si revina si, pe cat putea, profita cat putea de a doua sa sansa in viata.

Atunci a fost contactat de Hackensack Human Services Department, informandu-l ca beneficiile sale guvernamentale, inclusiv asigurarea mentionata anterior au fost suspendate. Vedeti voi, aceasta asigurare se bazeaza pe venit si Brady nu a raportat noul sau venit valoros – mai exact, acei bani pe care autoritaile i i-au oferit ca recomensa pentru faptul ca acesta care era vagabont i-a predat politiei.

Ofiterii de la Human Services i-au spus lui Brady ca, prin eliminarea beneficiilor sale, pur si simplu urmau „litera legii”. Pentru ca uneori sa respecti legea este cel mai usor mod de a-ti bate joc de un om fara adapost fara sa-ti condamni sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.