Inca de la varste fragede ni se spune sa invatam si sa nu ne oprim din dezvoltarea noastra personala si de cele mai multe ori aceste sfaturi de pierd pe drum, incat ajungem sa constientizam mult mai tarziu ca o lectura buna nu face rau la nimeni. Mai mult decat atat, odata cu clasele primare ni se permite sa ne largim orizontul de cunoastere, incat ni se dau lecturi suplimentare in timpul vacantelor, menite sa se asigure trecerea catre un alt nivel al cunostintelor.

Doamna educatoare ne indeamna sa citim si sa citim, caci doar in acest mod ne vom dezvolta limbajul si ne vom crea propria personalitate, incat o buna lectura ne dezvolta treptat imaginatia si ne ajuta sa privim lumea cu alti ochi. De la povestile lui Ion Creanga si pana la romanele lui Marin Preda, intreaga noastra viata reprezinta o suma de cuvinte, expresii, fapte si istorii adunate in cele mai bune carti.

Intregul univers al lecturii este menit sa proiecteze in mintea umana  acele actiuni si ganduri care iti extind universul nemarginit al intelegerii si priceperii, al dezvoltarii imaginatiei si al atentiei. Prin lectura se imbunatateste lumea inconjuratoare, incat oamenii ajung sa isi fructifice pasiunea pe care o dobandesc intr-o vacanta de vara si ajung sa citeasca de placere. Cititorii sunt participanti activi in lumea din jurul lor, iar atunci cand sunt cuprinsi intr-o lectura devin una cu personajul din carte si incep sa simta aceleasi stari si sa se ingrijoreze despre cum ar fi actionat in acele momente de tensiune.

Se spune ca o lectura buna te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa ai o atentie distributiva mai mare, incat atunci cand esti concentrat pe parcurgerea unei lecturi, uiti de tot ceea ce te inconjoara, de la persoanele din jurul tau pana la dispozitivele tehnologice, precum telefonul, tableta sau televizorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.