Industria dronelor a inceput ca acapereze atentia oamenilor din industria tehnologica dar si a amatorilor iubitori de tehnologie. Dronele incep sa castige teren, astfel ca si utilizarea acestora in mai multe domenii incepe sa capete o alta nuanta. Daca in urma cu cativa ani compania Amazon a anuntat ca doreste ca dronele sa fie utilizate in domeniul transporturilor, Google a procesat ideea si o luat-o inainte, asa ca acest lucru va fi posibil in anul 2017.

Compania Google a anunat recent ca isi doreste sa lanseze servicii de livrare a bunurilor si a produselor cu ajutorul dronelor, pana in anul 2017, miniavioane care nu vor necesita si control uman. Ideea celor de la Google poarta numele de Project Wing, iar testarile au inceput deja inca din anul 2012. Ideea celor de la Google a aparut la numai doi ani dupa ce directorul de la Amazon a anuntat un proiect asemanator de livrare a produselor, cu ajutorul dronelor.

Ideea celor de la Amazon era una relativ simpla si se baza pe livrarea pachetelor sale- cu o greutate maxima de doua kilogramre, catre clientii sai, produsele urmand a fi livrate in termen de maxim 30 de minute si pe o distanta de aproape 15 kilometri. In cazul celor de la Amazon, proiectul poarta numele de Amazon Prime Air. Nu numai Amazon si Google s-au gandit la o astfel de idee, ci si celebrul site de produse chinezesti – Alibaba- magazin online din Asia, care isi doreste sa implementeze, de asemenea, o astfel de modalitate de livrare a comenzilor catre clienti.

Google si dronele

Pentru acest proiect, Google a realizat o drona cu aripi de 1,5 metri si a inceput testarea acesteia. De asemenea, Google sustine ca drona va avea o eficienta asemanatoare cu cea a masinilor autonome, astfel ca manevrarea dronei nu va necesita control uman. Drona va avea capacitatea de a parcurge un traseu prestabilit, insa compania gigant isi propune sa puna la punct si alte aspecte, cum ar fi implementarea unui program care sa ajute ca aceste drone sa evite obstacolele, cum sa detecteze alte aeronave dar si cum sa aterizeze produsele in conditii de siguranta. Pentru moment, cea mai mare problema care apare in fata unor astfel de proiecte consta in legislatia care nu accepta transporturile cu aceste aparate de zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.