Cand Microsoft a lansat consola Xbox One in Statele Unite ale Americii, aceasta avea un pret de 499 de dolari, cu 100 de dolari mai mult fata de rivalii de la Sony Playstation 4. Din cauza aceasta consola a avut de suferit destul de multe. Nu numai ca vanzarile au fost mai mici decat cele obtinute de PS4, dar Microsoft a fost nevoita sa renunte si la sistemul lor Kinect pentru a aduce pretul la 399 dolari. In China insa, situatia se anunta a fi destul de diferita. In sensul ca va avea un pret dublu.

Microsoft a anuntat ca Xbox One este gata sa se indrepte spre China in luna aprilie. Prin parteneriatul cu compania chineza BesTV, consola va ajunge in China in toamna acestui an. Desi pretul in US este de 399 de dolari, conform primelor reclame chineze aparute, pretul va fi diferit. Este listat la un pret de 4.999 RMB, care ar insemna aproximativ 800 de dolari.

In general, consumatorii chinezi sunt destul de obisnuiti sa plateasca mai mult pentru produsele lor, dar cu un procent de pana la 30 la suta mai mare. In acest caz produsul este cu 100% mai scump. Intrebarea e daca parteneriatul cu BesTV are ceva de a face cu aceast lucru. Sau poate acesta va fi doar pretul de referinta si vor fi discount-uri mari la inceput. O alta optiune ar fi ca Xbox One s-ar putea sa vina cu un grup de jocuri sub forma unui bundle, astfel pretul ar avea mai mult sens.

Microsoft nu este singura in incercarea ei de a intra pe piata chineza. Sony a spus de asemenea ca  PS4 si foarte probabil PS Vita vor fi comercializate in acest an in China. Asadar Microsoft probabil va ajunge sa isi stabileasca pretul in functie si de ofertele celor de la Sony. Ambele console sunt mai scumpe decat pe piata occidentala, dar se estimeaza ca PS4 nu va depasi pretul de 600$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *